Εκδήλωση Για τη θετική δράση στους Εφήβους

 

Επιστολή  για την ενημέρωση σχετικά με το Πρόγραμμα «Θετικής Δράσης» για εφήβους και τη δυνατή συμβολή του στην υποστήριξη της ψυχικής υγείας, της συναισθηματικής ισορροπίας με σκοπό τη μείωση του άγχους και την εξασφάλιση της μέγιστης απόδοσης των μαθητών στα μαθήματα και τις λοιπές υποχρεώσεις τους.

 

            Η υπάρχουσα πολυσήμαντη κρίση αδιαμφισβήτητα επηρεάζει αρνητικά την ψυχική μας υγεία  και μειώνει τα αποθέματα της δύναμής μας λόγω της ανασφάλειας και  τον φοβικών σκέψεων που φυσιολογικά έπονται. Μειώνει την ικανότητά μας για γνήσια επικοινωνία ακόμη και με τους οικείους μας και μας καθιστά περισσότερο αγχωμένους και αδύναμους να ελέγξουμε ακόμα και το θυμό μας. Αυτό έχει άμεση επίπτωση ιδιαίτερα στην επικοινωνία μας με τους εφήβους, που από τη φύση τους είναι πιο ευέξαπτοι λόγω και των ορμονικών αλλαγών του υφίστανται καθώς και της αυξημένης πίεσης που επηρεάζει δυσμενώς την κάλυψη των αναγκών και των επιθυμιών τους.  Τώρα, περισσότερο από ποτέ, επείγει η ανάγκη να επιζητήσουμε τρόπους που θα εξασφαλίσουν συνοχή στην οικογένεια και ταυτόχρονα ανασυγκρότηση της δύναμης που διαθέτουν οι έφηβοι για ανάπτυξη, δημιουργικότητα και εξεύρεση κινήτρων για εξέλιξη. Η δική μας παρέμβαση εγγυάται τη στήριξη και ενδυνάμωση των εφήβων, αφού εκτός από επίκαιρη και μεθοδολογική είναι και δοκιμασμένη στην εμπειρία των επτά ετών, με αποδεδειγμένη και καθοριστικά ωφέλιμη επίδραση στους συμμετέχοντες.  Όλοι μας διαθέτουμε πόρους και δεξιότητες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε  το μυαλό μας συνεργάτη και όχι αντίπαλο σε αυτόν τον ανηφορικό δρόμο. Το πρόγραμμα που έχουμε δημιουργήσει , ειδικά για εφήβους με τον τίτλο  ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ ΟΡΘΑ, ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΜΟΥ , έχει σκοπό να  δείξει στα παιδιά με απλό τρόπο πως θα βρίσκουνε την ισορροπία σε καθετί εξοικονομώντας ψυχική δύναμη για να σταθούνε όρθια και να προχωρήσουνε εκμεταλλευόμενα το 100% των πόρων και των δυνατοτήτων τους, χτίζοντας ταυτόχρονα την  αυτοεκτίμησή τους.  

Η παρουσίαση του προγράμματος  γίνεται από εμάς, τους δημιουργούς του ψυχοεκπαιδευτικού προγράμματος Θετικής Δράσης, Ραμπαλάκο Γιάννη (ψυχολόγο- ψυχοθεραπευτή) και Κριτσωτάκη Ειρήνη (σύμβουλο ψυχικής υγείας και Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού), έχει διάρκεια δύο ωρών και περιλαμβάνει προβολή  οπτικοακουστικού υλικού, ενώ παρέχονται και αναλυτικές γραπτές σημειώσεις για τα περιεχόμενα  του  προγράμματος. Σας εισηγούμαστε αυτή τη συνεργασία, εμπιστευόμενοι απόλυτα τον υπεύθυνο ρόλο σας και συμμεριζόμενοι τις ανησυχίες σας για τη παρούσα κατάσταση στο χώρο της εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα Θετικής δράσης είναι μια πρωτοποριακή και αποτελεσματική εφαρμογή των σύγχρονων επιστημονικών γνώσεων της ψυχολογίας και άλλων επιστημών του ανθρώπου,  Για την επίλυση των θεμάτων που μας ενδιαφέρουν δίδονται απλές τεχνικές – «κλειδιά», οι οποίες ελέγχονται και εξειδικεύονται μέσα στο πρόγραμμα. Μετά το πέρας των θεματικών της παρουσίασης  οι ομάδες δύναται να συνεχίσουν τις ανά διαστήματα συναντήσεις τους,  με τον έλεγχο της εμπέδωσης και της αποτελεσματικότητας, καθώς τα μέλη της ομάδας αλληλεπιδρούν, συγκρίνοντας τις εμπειρίες τους με την βασική θεωρία που έχει ήδη γίνει κτήμα τους.

Η παρουσίαση θα λάβει χώρα το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 14:00.

Η παρουσία όλων σας θα μας χαροποιούσε ιδιαίτερα.

Με εκτίμηση

Θετική Δράση. Ραμπαλάκος Γιάννης – Κριτσωτάκη Ειρήνη.

Published by

Καινοτόμος Μάθηση

Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s