Εκδηλώσεις

Φωτογραφίες από την εκδήλωση διαχείρισης άγχους και ελέγχου γραπτού  με την         Msc. Παιδοψυχολογίας Καρκανιά Βασιλική στις 9/5/2016

20170525_14322320170525_14323220170525_14262720170525_142252

 

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη η Ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού στους χώρους του φροντιστηρίου.

Ευχαριστούμε τους ομιλητές ,τους γονείς και μαθητές για τη συμμετοχή τους

Φωτογραφίες από την εκδήλωση διαχείρισης άγχους και ελέγχου γραπτού  με την         Δρ. Παιδοψυχολογίας Καραγιαννοπούλου Λήδα στις 9/5/2016

20160509_142245

20160509_142243

20160509_141639

20160509_141635

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας καλούμε στο χώρο του φροντιστηρίου μας,  στο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών, με ομιλητές τους:

Ιερωνυμάκη Φραγκίσκο,στέλεχος τράπεζας Κύπρου:Η σημασία του μεταπτυχιακού στην επαγγελματική πορεία

Χρηστάκη Γιώργο, internet marketing: Το διαδίκτυο στον επαγγελματικό τομέα

Ρινάκάκη Ζαχαρένια,λογοθεραπεύτρια:Οι δυνατότητες της λογοθεραπείας

Τσιλούνη Λιάνα,δικαστικό: Ο δικαστικός κλάδος και οι απαιτήσεις του

 

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας καλούμε στο χώρο του φροντιστηρίου μας, στο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών, με ομιλητές τους:

Dr Κρασανάκη Μαρίνια,οδοντίατρο-προσθετολόγο:Η ειδίκευση στην οδοντιατρική.

Αρμάο Παναγιώτη,πολιτικό μηχανικό:Οι προκλήσεις του επαγγέλματος στην εποχή μας.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας καλούμε στο χώρο του φροντιστηρίου μας,  στο πλαίσιο της εξεταστικής περιόδου των μαθητών, με ομιλητές την:

Κωστάκη Άννα,διαιτολόγο Msc, καθηγήτρια στο ΤΕΙ Κρήτης,τμήμα διατροφής και διαιτολογίας: Οι διατροφικές συνήθειες στις εξετάσεις

Θα είναι τιμή μας η παρουσία σας στην εκδήλωση.                                                                                                                    

Με εκτίμηση

                                                                                                      

Σας καλούμε στο χώρο του φροντιστηρίου μας, στο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών μας, με ομιλητές τους:

Τριανταφυλλίδη Γιάννα,αρχαιολόγο:Το επαγγελματικό μέλλον της αρχαιολογίας,πέρα από το καθηγητικό κομμάτι

Aδαμάκη Γεώργιο:προγραμματιστή:οι Διαφορετικές επαγγελματικές επιλογές ενός προγραμματιστή.

Παπαδάκη Σοφία,γραφίστρια:Η γραφιστική και τα επαγγελματικά της επίπεδα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας καλούμε στο χώρο του φροντιστηρίου μας, στο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών, με ομιλητές τους:

Σαββόπουλο Μάνο,ποινικολόγο: Η εξειδίκευση στην άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος

Χρηστάκη Μαρία,μαιευτήρα:Τα κριτήρια της επιλογής ειδικότητας στην Ιατρική

Διακάκη Γιάννη,οικονομολόγο-φοροτεχνικό:Οι επαγγελματικές προοπτικές στα οικονομικά επαγγέλματα

 

Φωτογραφίες από την εκδήλωση Θετικής Δράσης

20130316_143444

WP_000211

image

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Επιστολή  για την ενημέρωση σχετικά με το Πρόγραμμα «Θετικής Δράσης» για εφήβους και τη δυνατή συμβολή του στην υποστήριξη της ψυχικής υγείας, της συναισθηματικής ισορροπίας με σκοπό τη μείωση του άγχους και την εξασφάλιση της μέγιστης απόδοσης των μαθητών στα μαθήματα και τις λοιπές υποχρεώσεις τους.

Η υπάρχουσα πολυσήμαντη κρίση αδιαμφισβήτητα επηρεάζει αρνητικά την ψυχική μας υγεία  και μειώνει τα αποθέματα της δύναμής μας λόγω της ανασφάλειας και  τον φοβικών σκέψεων που φυσιολογικά έπονται. Μειώνει την ικανότητά μας για γνήσια επικοινωνία ακόμη και με τους οικείους μας και μας καθιστά περισσότερο αγχωμένους και αδύναμους να ελέγξουμε ακόμα και το θυμό μας. Αυτό έχει άμεση επίπτωση ιδιαίτερα στην επικοινωνία μας με τους εφήβους, που από τη φύση τους είναι πιο ευέξαπτοι λόγω και των ορμονικών αλλαγών του υφίστανται καθώς και της αυξημένης πίεσης που επηρεάζει δυσμενώς την κάλυψη των αναγκών και των επιθυμιών τους.  Τώρα, περισσότερο από ποτέ, επείγει η ανάγκη να επιζητήσουμε τρόπους που θα εξασφαλίσουν συνοχή στην οικογένεια και ταυτόχρονα ανασυγκρότηση της δύναμης που διαθέτουν οι έφηβοι για ανάπτυξη, δημιουργικότητα και εξεύρεση κινήτρων για εξέλιξη. Η δική μας παρέμβαση εγγυάται τη στήριξη και ενδυνάμωση των εφήβων, αφού εκτός από επίκαιρη και μεθοδολογική είναι και δοκιμασμένη στην εμπειρία των επτά ετών, με αποδεδειγμένη και καθοριστικά ωφέλιμη επίδραση στους συμμετέχοντες.  Όλοι μας διαθέτουμε πόρους και δεξιότητες που μWP_000208πορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε  το μυαλό μας συνεργάτη και όχι αντίπαλο σε αυτόν τον ανηφορικό δρόμο. Το πρόγραμμα που έχουμε δημιουργήσει , ειδικά για εφήβους με τον τίτλο  ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ ΟΡΘΑ, ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΜΟΥ , έχει σκοπό να  δείξει στα παιδιά με απλό τρόπο πως θα βρίσκουνε την ισορροπία σε καθετί εξοικονομώντας ψυχική δύναμη για να σταθούνε όρθια και να προχωρήσουνε εκμεταλλευόμενα το 100% των πόρων και των δυνατοτήτων τους, χτίζοντας ταυτόχρονα την  αυτοεκτίμησή τους.

Η παρουσίαση του προγράμματος  γίνεται από εμάς, τους δημιουργούς του ψυχοεκπαιδευτικού προγράμματος Θετικής Δράσης, Ραμπαλάκο Γιάννη (ψυχολόγο- ψυχοθεραπευτή) και Κριτσωτάκη Ειρήνη (σύμβουλο ψυχικής υγείας και Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού), έχει διάρκεια δύο ωρών και περιλαμβάνει προβολή  οπτικοακουστικού υλικού, ενώ παρέχονται και αναλυτικές γραπτές σημειώσεις για τα περιεχόμενα  του  προγράμματος. Σας εισηγούμαστε αυτή τη συνεργασία, εμπιστευόμενοι απόλυτα τον υπεύθυνο ρόλο σας και συμμεριζόμενοι τις ανησυχίες σας για τη παρούσα κατάσταση στο χώρο της εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα Θετικής δράσης είναι μια πρωτοποριακή και αποτελεσματική εφαρμογή των σύγχρονων επιστημονικών γνώσεων της ψυχολογίας και άλλων επιστημών του ανθρώπου,  Για την επίλυση των θεμάτων που μας ενδιαφέρουν δίδονται απλές τεχνικές – «κλειδιά», οι οποίες ελέγχονται και εξειδικεύονται μέσα στο πρόγραμμα. Μετά το πέρας των θεματικών της παρουσίασης  οι ομάδες δύναται να συνεχίσουν τις ανά διαστήματα συναντήσεις τους,  με τον έλεγχο της εμπέδωσης και της αποτελεσματικότητας, καθώς τα μέλη της ομάδας αλληλεπιδρούν, συγκρίνοντας τις εμπειρίες τους με την βασική θεωρία που έχει ήδη γίνει κτήμα τους.

Η παρουσίαση θα λάβει χώρα το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 14:00.

Η παρουσία όλων σας θα μας χαροποιούσε ιδιαίτερα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση με ομιλήτρια την dr Φραγκιαδάκη Εύα, Ψυχολόγο με θέμα: Διαγωνίσματα και εξετάσεις: Διαχείριση άγχους και αποτελεσματικότητα μελέτης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας καλούμε στο χώρο του φροντιστηρίου μας,  με ομιλήτρια την:

Αδαμάκη Εύα , ψυχολόγο-Msc στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία: Μαθητές:Προγραμματισμός,γνώσεις και στήριξη στη μαθησιακή περίοδο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s